Műkörömépítés

A kézápolás tevékenységei körébe tartozik a műkörömépítés is. Munkám során arra törekszem, hogy mindig a leginnovatívabb és leghatékonyabb technikákat alkalmazzam. A legújabb műkörömtrendekről továbbképzéseken, szakmai napokon, rendezvényeken tájékozódom, melyeken rendszeresen részt veszek.

Egy kis kedvcsináló:

Manapság egyre elterjedtebb és egyre nagyobb divatot kapott műköröm sokak fantáziáját megmozgatja. Ám azzal kevesen vannak tisztában, hogy a szebbnél szebb műveknek milyen előnyei, illetve hátrányai származnak, valamint hogyan dönt egy szakmabeli arról, hogy a vendégének melyik fajtát milyen díszítéssel és formával ajánlja.

Miért kell a műköröm?

Sokan csak divatból szeretnének ennek a tulajdonosai lenni, ám vannak akik kifejezetten valamilyen szakma, munka, kezük szebbé tétele miatt. Gondoljunk csak a lerágott körmökre, vagy lepattogzott lakkokra, esetleg egy olyan kézformára, amit egy műköröm széppé tud tenni vagy idő hiányában nincs erőnk minden este a beszakadt körmöket reszelgetni, átlakkozni. Hiszen azért azt valljuk be: a mai világban - főleg ha nőről van szó -, kötelező az ápoltság.

Kinek milyet?

Zselés, porcelán, épített, tipes? Először is, a tip ragasztás már igen alavult technikának számít, manapság inkább az építés a korszerű megoldás. A következő kérdés az anyag típusa. Hogy kinek mi a jobb, az körömfüggő. Egyeseknek a porcelán tartósabb, másoknak a zselé. A kötéssel kapcsolatban annyit érdemes tudni, hogy a zselé anyag UV fényre köt, a porcelán pedig levegőre (bár már ebből is van UV-ra kötő változat).

Hossz?

Ha a saját körömmel megegyező méret a megfelelő hossz, akkor erre készül a műköröm.
Ha hosszabb körömre esik a választás, akkor - az épített technikának megfelelően - sablon segítségével meghosszabbítjuk a körmöt. Ennek a lényege, hogy a sablonra „építünk”, amit az első réteg felhelyezése után ki is veszünk. Ebben az esetben még nagyon fontos, hogy legalább egy kis saját köröm hossznak lennie kell, különben nem lehet aláhelyezni a sablont.

Előnyei?

Rengeteg előnnyel jár, többek között a műköröm nem igényel napi ápolgatást, lakkozást. Erről nem pattog le a lakk (egyébként manapság már mindenféle színben kapható zselé és porcelánpor is, ezért általában nem lakkozzás történik, hanem automatikusan a díszeket is beleépülnek pl.: csillámpor, kagyló, fólia, opál). Nem nagyon kell vele foglalkozni, kibírja a mosogatást, a főzést, a kert kigyomlálását is. Nem tönkretehetetlen, de sokkal strapabíróbb, mint a természetes köröm!

És hogy "Mit lehet csinálni a műkörömmel? Mindent!"

Íme egy videó mely bemutatja, hogy milyenek a mindennapok műkörömmel:

"Szakszótár"

KÖRÖMÁGYHOSSZABBÍTÁS: célja a körömágy optikai nyújtása, a kéz kecsesebbé tétele. Illetve a szabadszél eltakarása - ezzel kiküszöbölve a lenövés zavaró jeleit. Körömágy színű, nagyon jó fedőképességű anyaggal készül, alkalmazható porcelánból és zseléből egyaránt.

BEÉPÍTETT DÍSZEK: a műkörömbe beépíthető különböző díszítő elemek, melyek a borító réteggel elfedünk, így a köröm sík felülete megmarad. Ilyen például: szintetikus opál, törtkagyló, kagyló lap, szárított virág, toll, zúzott jégfólia, gumidísz, háló stb.

FELÜLETI 3D DÍSZÍTÉS: a felületen kidomborodó díszítések. Készülhet porcelánból vagy 3D díszítő zseléből. Ide sorolhatjuk még a strasszköveket is.

FELÜLETI SÍK DÍSZÍTÉS: a köröm felülete itt is sík marad. A felületi festés készíthető akril festékkel, valamint festőzselével is.

STILETTO FORMA: hegyes extrém körömforma.

EDGE FORMA: szintén extrém körömforma, lényegét a háztető formájú körömgerinc adja.

MANDULA FORMA: extrém körömforma, mandula formájú szabadszéllel.

SAJÁT KÖRÖM MEGERŐSÍTÉSE: a gyenge, töredező körmök megerősítése leoldható zselével - így az nem sérül a reszelés következtében.

ZSELÉS/TARTÓS/GÉL LAKKOZÁS: leoldható, körömlakk állagú zselével történő körömlakkozás. Tartósan fent marad a körmön, 3 hétig is akár. (Eltávolításához speciális oldószer szükséges.)